Bu haber :24/01/2021 13:54 Tarihinde Eklendi 553 Kez Okundu

UZUN, 2020 Yılında 110 Km. Sıcak Asfalt Gerçekleştirdik.

Vali Fuat Gürel, kurum ziyaretleri kapsamında İl Yazı İşleri Müdürü Şerafettin Kelleci ile birlikte Karabük İl Özel İdaresi’ni ziyaret ederek Genel Sekreter Mehmet Uzun’dan 2020 yılında yapılan çalışmalarla hakkında bilgi aldı.

Genel Sekreter Uzun, İl Özel İdaresi olarak il genelinde 277 köy, 593 ünite olmak üzere toplamda 870 yerleşim bölgesinde yıl boyunca yoğun bir çalışma sezonunu geride bıraktıklarını belirtti.

Genel Sekreter Uzun, Özel İdare olarak 2020 yılında taş kırma makineleri ile 245 bin 400 ton malzeme üretildiğini söyleyerek; “Sıcak asfalt çalışmasına başlamadan önce kendimize 90 kilometrelik hedef koyduk ve bu hedefimizi aştık. Programa alınan merkez ve ilçe köy grup yollarına asfalt plenti ile 140 bin 570 ton üretim yaparak 110 km sıcak asfalt serimi yaptık” dedi.

Keltepe Kayak Merkezi’nde önemli çalışmalar gerçekleştirdik;

Karabük’ün 2 bin rakımlı en yüksek bölgesine yapılan ve Türkiye’nin 53. Kayak Merkezi olan Karabük Keltepe Kayak Merkezi’nde birçok alanda çalışma yaptıklarını ifade eden Uzun, “2020 yılında, hibe ödenek ve İl Özel İdaremizin bütçesinden yapılan harcamalarla; geçtiğimiz yıldan kalan kısımlarında tamamlanması ile Keltepe Kayak Merkezi’ne ulaşım noktasında 20 km’lik yolun tamamını sıcak asfaltla kapladık. Yine kayak merkezi yolu üzerinde bulunan Karaağaç Köyü’nde 4 bin 942 metre küp taş duvar çalışması yaptık. 20 km boyunca trafik ve levha çalışması, 16 km yol çizgi ve otokorkuluk yapımı çalışması gerçekleştirdik. Bunların yanında otopark alanına 3 bin ton asfalt serimi de ekiplerimiz tarafından yapıldı. Çevre düzenlemesi, 50 metre genişliğinde 200 metre uzunluğunda kayak pistlerinin düzenlemesi, alt ve üst günü birlik arası 2,5 km’lik yolun iş makinelerimiz ile ulaşıma açılmasını sağladık. Sonuç itibari ile Karabük’ümüzün ve bölgemizin turizmine büyük katkı sağlayacak olan Keltepe Kayak merkezinde önemli çalışmalar gerçekleştirdik” diye konuştu.

Karabük İl Özel İdaresi olarak Keltepe Kayak Merkezi’nde kurulu baby-lift sistemi, kar motoru, kar ezme makinesi, makine ve teçhizatların alımının gerçekleştirildiğini ve gerekli tüm bakımlarının yapıldığını vurgulayan Uzun, sezon boyunca da Keltepe Kayak Merkezi’nde birer adet dozer, greyder, bekolader, kar bıçaklı kamyon ve tuzlama ekibinin hazır bekleyeceğini kaydetti.

KÖYDES kapsamında 54 proje tamamlandı;

2020 yılı içerisinde Su ve Kanal Hizmetleri olarak gerçekleştirilen çalışmalar hakkında da açıklama yapan Uzun, “Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü olarak KÖYDES kapsamında bu yıl merkez ilçemizde 8, Eflani ilçemizde 8, Eskipazar ilçemizde 7, Ovacık ilçemizde 3, Safranbolu ilçemizde 4 ve son olarak Yenice ilçemizde 4 proje toplamda ise 34 proje tamamlandı. Yapılan bu çalışmaların toplam maliyeti ise, 4 milyon 181 bin 232 liradır. Ayrıca ilimizin 277 köyünün 593 ünitesinde hemen hemen 870’e yakın yerleşim bölgesinde içme suyu ve kanalizasyon hatlarında meydana gelen arızaların tamirat bakım onarım işlemleri de Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğümüz personellerince yapıldı” ifadelerine yer verdi.

Karabük İl Özel İdaresi olarak 2020 yılında yapılan ihalelerden de bahseden Genel Sekreter Uzun, şunları kaydetti: “İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü gibi kurumların ihaleleri İl Özel İdaremizce yapılmaktadır. Doğrudan temin ve açık ihaleler olmak üzere bu yıl 270 ihale gerçekleştirdik. Çok şükür yaptığımız ihalelerden şuana kadar bir sıkıntı yaşamadık. Yüzümüzün akı ile bu ihalelerimizi yapıyoruz. Bu projeler için 29 milyon 997 bin 296 lira ödeme yapılmıştır.

İl genelinde 46 idari, 32 teknik, 13 sözleşmeli,  3 geçici, 2 yardımcı hizmetler, 1 sağlık hizmetleri, 241 işçi olmak üzere toplamda 338 personel ile hizmet verdiklerini belirten Uzun, desteklerini esirgemeyen Vali Fuat Gürel’e, Karabük Milletvekillerine, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Yıldırım ve İl Genel Meclis üyelerine, Karabük Özel İdare personeline teşekkür etti.