Bu haber :24/01/2021 13:51 Tarihinde Eklendi 305 Kez Okundu

Belediye'nin Kar Mesaisi

Safranbolu’da hafta sonu etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Safranbolu Belediyesi, tuzlama ve kar küreme çalışmasına başladı. Kar yağışının ilk saatlerinden itibaren koordineli bir şekilde karla mücadele çalışmalarına başlayan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Safranbolu sokaklarına bin ton tuzla karışık malzeme döktü.

Ekipler hafta sonu başladıkları ve sabaha kadar devam ettikleri çalışmalarda 61 personel ile 2 vardiye şeklinde çalışarak trafik akışında meydana gelebilecek aksaklıkların önüne geçti. Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekipleri tarafından kar yağışının ardından tuzlama ve kar küreme çalışması yapılırken, meydana gelebilecek buzlanmaya karşı kent genelindeki ana cadde, dolmuş hatları ve hastane yollarında çalışmaları yoğunlaştırdı. Kar yağışının yoğun olduğu mahallelerde de tuzlama çalışmalarına devam ediliyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, yapılan yol kontrolleri ve tuzlama çalışmalarıyla ulaşımın aksamasına izin verilmediğini, ekiplerin 24 saat görev yaparak vatandaşların kar yağışı nedeniyle mağdur edilmemesi ve kent yaşamının normal şartlarda devam ettirilebilmesi için çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.