Bu haber :18/01/2021 14:13 Tarihinde Eklendi 313 Kez Okundu

Türk Milleti, Dünyadaki Tüm Mazlum

 Türk Milleti, Dünyadaki Tüm Mazlum Halkların Hep Yanında Olmuştur

Vali Fuat Gürel, kurum denetimleri kapsamında İl Yazı İşleri Müdürü Şerafettin Kelleci ile birlikte İl Göç İdaresi Müdürlüğünü ziyaret ederek İl Müdürü Osman Dorkaç’tan  2020 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

İl Göç İdaresi Müdürlüğünün tarihçesi teşkilat şeması ve personel durumu hakkında bilgiler vererek sunumuna başlayan İl Müdürü Dorkaç, Uluslararası Koruma, öğrenci ve Geçici Koruma ve İkamet İzni dâhil ilimizde bulunan yabancı uyrukluların sayıları hakkında bilgiler verdi. Yabancılar,  birinci sırada öğrenciler  ve ikinci sırada ise ülkelerinden göçmen olarak İlimize gelip yerleşenlerden oluşmaktadır.

Dorkaç, ilimizde 395 hane 2149 birey ve 19 Ağır Engelli Birey’in Kızılay’ın yardımlarından faydalandığını 5-18 yaş aralığında 1.316 okul çağında birey bulunduğunu hepsinin de eğitim ve öğretim faaliyetlerinden yararlandığını kaydetti.

Yabancı uyruklu bireylerin uyum faaliyetleri kapsamında öğrenci temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve muhtarlar ile onları anlamak, yaşadıkları sorunları çözmek ve hızlı iletişim kurmak adına toplantılar gerçekleştirdiklerini ve ayrıca Müdürlük olarak haftalık olarak ev ziyaretleri gerçekleştirdiklerini belirtti.

2020 Yılı Kurban bayramında yetim ve yardıma muhtaç 70 çocuğa Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce gönderilmiş olan eğitim setlerinin dağıtıldığını, 2020 yılı Ekim ayında Valiliğimiz toplantı salonunda Öğrenci Temsilcileri ile Göç ve Uyum konusunda bir toplantı gerçekleştirildiğini ifade etti.

2021 yılının ilk haftası itibariyle “Hayata kattığınız renkleri seviyoruz” sloganıyla başlatılan Uluslararası Öğrenci buluşmalarında, Yemen ve Afganistan uyruklu öğrencilerle bir araya gelindiğini süreç boyunca da bütün öğrencilerle problemlerini gidermek ve bilgilendirmek maksadıyla online ortamda bir araya gelmeye devam edeceklerini söyledi.

Ülkemizin bölgesinde ne kadar güçlü ve kararlı durduğunu ifade eden Vali Fuat Gürel geçmişten günümüze kadar mazlumun hep yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini ifade ederek “Bu insanlar bizim misafirlerimiz, onların dertlerini çözmek onlarla ilgilenmek bizim kültürümüzün gereği” diyerek İl Müdürü Osman Dorkaç  başta olmak üzere tüm çalışanlara teşekkür etti.