Bu haber :14/01/2021 20:29 Tarihinde Eklendi 302 Kez Okundu

GÜREL,2020 Yılında Dezavantajlı

 

GÜREL,2020 Yılında Dezavantajlı Vatandaşlarımıza 30.826.338 TL Ödeme Gerçekleştirdik.

Vali Fuat Gürel, Kurum Ziyaretleri Kapsamında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünü ziyaret ederek İl Müdürü Galip Sökmen’den 2020 çalışmaları ve 2021 yılı planlamaları hakkında bilgiler aldı.

İl Müdürü Sökmen; Müdürlüğün Vizyon ve Misyonu ile Kadın Hizmetleri, Engelli Hizmetleri, Çocuk Hizmetleri, Şehit yakını ve Gazilere Yönelik Hizmetleri, Yaşlı Hizmetleri, Koruyucu Aile Hizmetleri ve Evlat Edindirme Hizmetleri personel araç ve tesisler hakkında Vali Gürel'e bilgiler verdi.

Dünyayı sarsan Covid-19 pandemisi ve müdürlük iş ve işlemleri kapsamında Engelli Evde Bakım Hizmetleri için 22 milyon 387 bin 209 TL, Sosyal Ekonomik Destek Hizmeti için 6 milyon 964 bin 890 TL ve Koruyucu Aile Hizmeti için 746 bin 461 TL yardım ödemesi yapıldığı belirtildi.

Öte yandan raporda 2020 yılında bin 946 yeni doğan çocuk için 727 bin 778 TL nakdi doğum yardımı olmak üzere toplam 30 Milyon 826 Bin 338 TL ödeme yapıldığını ifade etti.

Bakanlığa ait Huzurevlerine kabul şartları hakkında da bilgiler veren Sökmen; 60 yaş ve üzeri yaşlarda olmak, Kendi gereksinimlerini karşılamasını engelleyici bir rahatsızlığı bulunmamak, Yeme, içme, banyo, tuvalet ve bunun gibi günlük yaşam etkinliklerini bağımsız olarak yapabilecek durumda olmak, Ruh sağlığı yerinde olmak, Bulaşıcı hastalığı olmamak, Uyuşturucu madde ya da alkol bağımlısı olmamak, Sosyal ve/veya ekonomik yoksunluk içinde bulunduğu sosyal inceleme raporu ile saptanmış olmak gerektiğini ifade etti.

Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Güleç Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü, Hasan Doğan Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü, Kadın Konukevi Müdürlüğü, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü ve Yazıköy Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürlüğü faaliyet ve çalışmaları hakkında bilgiler veren Sökmen, Safranbolu Engelsiz Yaşam Merkezine 13 yaş ve üzeri zihinsel engelli olmak, Yüzde kırk ve üzeri zihinsel engeli bulunduğunu sağlık kurulu raporu ile belgelemek, Sosyal ve/veya ekonomik yoksunluk içinde bulunduğu sosyal inceleme raporu ile saptanmış olmak koşulu ile kabullerin gerçekleştiğini söyledi.

23 Koruyucu Ailemiz var...

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı 5 adet Özel Kreş ve Gündüz Bakımevinin ilimizde faaliyet gösterdiğini ifade eden Sökmen, ilimizde Koruyucu Aile Hizmet Modelinden yararlanan 23 ailenin olduğunu bu ailelerin yanında 31 tane çocuğumuzun hizmet aldığını ifade etti.

67 Şehidimiz var...

İlimizdeki şehit ve gazi aileleri hakkında bilgiler veren İl Müdürü Sökmen, ilimizde 67 tane Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve sivil şehidimizin olduğunu, Kıbrıs, Kore ve vazife malulü olmak üzere hayatta olan 194 tane de gazimizin olduğunu söyledi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün ilgi alanının toplumumuzun dezavantajlı kesimleri olduğunu ifade eden Vali Gürel, işinizi yaparken empati kurarak çalışmalısınız, sosyal devlet olmanın temel amaçlarından birinin de vatandaşların insanca yaşamasını sağlamak olduğunu belirterek, çünkü sizler “Sosyal Devlet’in Görünen Yüzüsünüz” diyerek İl Müdürü Galip Sökmen ve kurum personellerine çalışmalarında başarılar diledi.