Bu haber :21/12/2020 13:20 Tarihinde Eklendi 2314 Kez Okundu

Safranbolu İtfaiyesi’ne

Safranbolu İtfaiyesi’ne Gerçeği Aratmayan Sürpriz Yangın Tatbikatı

Safranbolu Belediye Meclisi Dünya Miras Alanlarını Koruma Komisyonu üyeleri, Safranbolu İtfaiye Müdürlüğüne gerçeği aratmayan yangın tatbikatı yaptırdı. Safranbolu Belediyesi meclis üyesi Mehmet Baki Duvan’ın başkanlığını yaptığı 5 kişilik meclis üyesinden oluşan Komisyon, Fatih Dökmeci, Sedat Tokmak, Hülya Kaya Özverdi ve Muharrem Tünay’dan oluşuyor.

Komisyon üyeleri, İtfaiye Müdürlüğü’nün yangın ihbarı sonrasında, uyulması gereken yangın müdahale kurallarına dikkat edip etmedikleri ve olay yerine ne kadar kısa sürede intikal ettiklerini tespit edebilmek için yangın tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikat yapılacak yeri bilmeyen itfaiye erleri çetin bir sınava tabi tutuldu. 110 İtfaiye çağrı merkezine, tarihi çarşıda, araç girişinin mümkün olmadığı, bir sokakta 2 bebeğin bulunduğu bir evin ikinci katında yangın olduğu ihbarı geldi. Çağrı üzerine olay yerine intikal etmek üzere yola çıkan ekipler kameralarla kayıt altına alındı. İhbar yerine ulaşan ekipleri komisyon üyeleri karşıladı. İtfaiye erlerinin olay yerine hızlı müdahale etmeleri ve tüm kurallara uymaları ise komisyon üyelerinden tam not aldı.

Komisyon Başkanı Mehmet Baki Duvan’ın yaptığı açıklamada, ’’Tatbikatın amacı, İtfaiye erlerinin yangın ihbarını aldıktan sonra, diğer kurumlarla diyalogları, alınan ihbar sonrası, ekibin profesyonel, hızlı, soğukkanlı, eksiksiz hareket kabiliyeti. Araç ve teçhizatı ve kişisel koruyucu malzemeleri eksiksiz olarak araçlara yerleştirip yerleştirmedikleri, olay yerine varış süresi, olay yerindeki konuşlanma, personel arası iletişim, doğru ve çabuk karar verebilme gibi hususlar komisyon üyelerimiz tarafından değerlendirilmiştir ve çok başarılı bir tatbikat gerçekleşmiştir’’ ifadelerine yer veren Duvan, Komisyona, danışmanlık yapan ve birçok konuda tecrübeleri ile destek veren, Deniz Albay’a, Timur Sabcıoglu’na, Tümgeneral Zafer Çamlıca’ya teşekkür etti. Safranbolu’nun özellikle yangın kazalarına karşı çok hızlı müdahale edilmesi için ciddi tedbirler alınması gerektiğini ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, ‘’Ahşabın yanma hızını göz ardı etmemek için çok tedbirli davranıyoruz; tarihi evlerimizden bir pencerenin dahi yanmasına içimiz razı olmaz, bunun için yapılan tatbikatı yerinde buluyorum’’ dedi.