Bu haber :14/12/2020 23:07 Tarihinde Eklendi 704 Kez Okundu

Dünya Şampiyonluğu Için Minderde

Karabük Üniversitesi Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Milli Güreşçi Osman Yıldırım, Sırbistan’ın başkenti Belgrat’ta düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda şampiyonluk için mindere çıkacak.  

Sırbistan’ın başkenti Belgrat’ta düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda (UWW) Karabük Üniversitesi Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Osman Yıldırım bugün yapılan eleme, çeyrek ve yarı finallerde rakiplerini mağlup ederek finale yükseldi. Osman Yıldırım 130 Kg’da Polonyalı Rafal Andrzej Krajeski’i (5-1), çeyrek finalde Cezayirli Hamza Haloui’yi (9-0), yarıfinalde karşılaştığı Gürcü asıllı Azerbaycanlı Beka Kandelaki’yi (9-1) yenerek finale yükseldi. Güreşçimiz finalde Dünya Şampiyonu Olimpiyat üçüncüsü Rus Sergey Semenov ile karşılaşacak.

Final müsabakaları bu akşam saat 21:00’dan itibaren TRT Spor’dan canlı yayınlanacak.

Final müsabakası öncesi Osman Yıldırım “Burada ülkemi, üniversitemi ve ailemi en iyi şekilde temsil ederek şampiyon olmak istiyorum. Desteklerini hep hissettiğim başta Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat’a ve hocalarıma çok teşekkür ederim. Dualarınızı eksik etmeyin.” açıklamasında bulundu.