Bu haber :26/11/2020 21:32 Tarihinde Eklendi 410 Kez Okundu

Çakır, Türk Kadını Milli Şerefimizin Abidesidir.

MHP Safranbolu Kadın Kolları Başkanı Habibe ÇAKIR , Türk kelimesiyle kadına şiddet ifadesinin aynı cümlede kullanılması bizleri derinden yaralamaktadır. Kadını eksik ve ikinci sınıf olarak gören kültürler bize ait değildir.

Türk'ün töresinde kadın yedi kat göklerdedir. Kadın anadır, vatandır, yurttur, arkadaş, sırdaş, yar, yaren,savaş meydanında alpdir. Türkün töresindeki yeri Cengiz Han'ın eşi Börtü için dediği “ Bu da benim Han’ımdır “ ifadeleriyle hayat bulur.

Kadın, Yüce Allah tarafından, mükemmel yaratılmış ve olağanüstü vasıflar ile donatılmıştır.  Peygamber Efendimiz ise kadınları  “Cennet anaların ayakları altındadır “ diyerek en yüksek mertebeye oturtmuştur. 

Medeniyetler beşiğinin en üst sırasında yer alan, müslüman bir milletin  kadına şiddetle anılması bizi derinden üzmektedir. Unutulmamalıdır ki örfüne, adetine, geleneğine, göreneğine, kültürüne sahip çıkamayan milletler, yok olmaya mahkumdur. 

Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin dediği gibi ‘Türk kadını milli şerefimizin abidesidir. Türk kadını milli bekamızın beşiğini sallayan güvencedir.’