Bu haber :17/12/2023 11:01 Tarihinde Eklendi 2384 Kez Okundu

UNESCO'DA 29 YIL

    SAFRANBOLU'DA İLBER ORTAYLI İZDİHAMI

Safranbolu İlçesini UNESCO Dünya Miras Listesinde Yer Almasını Sağlayan  1974 Yılında Alınan Karar İle İlk Adımı Atan Zamanın Belediye Başkanı Kızıltan Ulukavak İle  İlçenin  1994 Yılında UNESCO Dünya Miras Listesine  Girmesinde  Büyük Emekleri Bulunan Zamanın Belediye Başkanı Mustafa Eren’inde  O Kürsüde Birer Kelime Söylemelerini Beklerdik

Safranbolu İlçesinin UNESCO Dünya Miras Listesinde Yer Alışının 29. Yılı Dolayısıyla Kente Gelen Tarihçi Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı'yı Görmek İsteyen Vatandaşlar İzdiham Oluşturdu.                                                                
Safranbolu Belediyesi Tarihi Kentin UNESCO Dünya Miras Listesine Dahil Edilişinin 29. Yılını Çeşitli Etkinliklerle Kutlamaya Başladı. Davet Üzerine Safranbolu'da Gerçekleştirilen Konferansa Katılan Tarihçi Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı'yı Görmek Ve Bilgi Birikiminden Faydalanmak İsteyen Öğrenciler Ve Vatandaşlar İzdihama Neden Oldu. 700 Kişilik  Salona 1300 Kişi Girmesine Rağmen  Sığamayan Ve Oturacak Yer Bulamayan 1500 Civarında Vatandaş  Dışarıya Taşınca, Program Dev Ekrana Yansıtılırken Bir Yetkili “Bu Kadar Katılım Olacağını Düşünemedik. Böylece Deneyim Kazandık. Bir Daha Böyle Olmayacak. Ekrandan İzleyebilirsiniz.”  Dedi.                        Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nde Gerçekleştirilen Programda Konuşan Prof. Dr. Ortaylı, Fransa Ve Almanya'da Korumacılığın Önemli Olduğunu Ve Bu Ülkelerde Safranbolu'ya Benzeyen Birçok Şehir Olduğunu Belirtti.
Anadolu Kültürünün Merkezinin Kastamonu Olduğunu İfade Eden Ortaylı, "Kastamonu Türk Kültürünün Ana Merkezlerinden Biridir. Burası Da Kastamonu'ya Bağlıydı. Burası Deri Ticaretiyle Meşhurdur, Dericilik Üzerine. Bu Deriler Bartın'a Kadar Gidiyor. Oradan Karadeniz Yoluyla İhraç Ediliyor. Daha Çok Rusya'ya. Onun İçin De Zengin Bir Yer. Bu Zenginlikler, Bu Konaklar Normal Bir Anadolu Kasabasına Ait Şeyler Değil. Bu Konaklardan Dolayı İnsanlar Burada Mutlu Yaşamışlar" Diye Konuştu.
İlçede Bulunan Tarihi Cinci Han'ın Yıllardır İşlevini Koruduğunu Vurgulayan Ortaylı, Bu Etkisinin Yıkılana Kadar Devam Edeceğini Söyledi.
  BELEDİYE BAŞKANI  ELİF KÖSE                                                                         Safranbolu'nun UNESCO’ya Dahil Edilişinin 29.Yılı Kutlamaları Kapsamında Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde Gerçekleşen Prof.Dr.İlber Ortaylı Konferansı Safranbolu Ve Çevresinde Yaşayanlardan Yoğun İlgi Gördü.                                                   Konferans Salonu Kapılarından Dışarı Taşan İzdahama Rağmen Bu Keyifli Konferansa Sonuna Kadar Eşlik Eden Tüm Komşularımıza Ve Tabi Ki İlber Ortaylı Hocamıza Çok Teşekkür Ediyoruz.                                                          Mayıs Ayında Kitap İmzalamak İçin Tekrar Safranbolu'ya Geleceğinin Sözünü İlber Hocadan Aldık. Daha Kapsamlı Bir Programla Kendisini Ağırlayacağız.                                                                                                          UNESCO'daki 29.Yılımız Kutlu Olsun Dedi                                                        Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse Tarafından  Prof. Dr. Ortaylı’ya Hediye Takdiminde Bulunuldu.